Enel va produce energie verde pentru 35.000 de case

0
345
Enel Green Power a adaugat 40 MW de putere eoliana in Romania
Enel va produce energie verde pentru 35.000 de case

Enel Green Power, parte a grupului italian de utilitati Enel, a inceput productia in primul parc eolian al companiei dezvoltat pe teritoriul Romaniei.

Noua centrala electrica eoliana „Agighiol”, amplasata in comuna Valea Nucarilor (judetul Tulcea), include 17 turbine cu o capacitate de 2 MW fiecare.

„Cu o productie anuala de circa 100 milioane kWh, noul parc eolian va putea acoperi nevoia de electricitate a peste 35.000 de consumatori casnici, evitand in acelasi timp ca 70.000 tone/an de emisii de CO2 sa ajunga in atmosfera”, a anuntat compania.

2010, anul boomului eolian

Oficialii grupului Enel nu au comunicat valoarea investitiei. Insa, daca luam in calcul ca pentru instalarea unui MW eolian este necesara o investitie intre 1,5 si 1,8 milioane euro, costurile Enel pentru cei 34 de MW s-ar putea ridica la 60 milioane euro.

„Acest prim parc eolian reprezinta inceputul capacitatii de generarea a Enel in Romania. Avem o lista importanta de proiecte care intra in faza de constructie si care vor creste semnificativ prezenta noastra in tara in urmatorii doi ani”, a spus Francesco Starace, directorul general executiv al Enel Green Power.

Energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie regenerabila din sectorul energetic din Romania. Conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW in 2010, de la 14 MW la finele anului 2009, si un total de 3.600 MW pana in 2015.

Grupul Enel este prezent in Romania din 2005 si este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.