Fostul guvernator Liviu Mihaiu i-a enervat pe sefii ARBDD

1
480
Fostul guvernator Liviu Mihaiu i-a enervat pe sefii ARBDD

Fostul guvernator Liviu Mihaiu i-a enervat pe sefii ARBDD

Directorul executiv al Ad-mi-nistratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Cornelia Benea, a afirmat recent ca se simte extrem de jignita de declaratia fostului guvernator al RBDD, Liviu Mihaiu, care a spus ca distinctia pe care Delta Dunarii, Globul Albastru, acordat pentru pentru cele mai bune practici de management al zonelor umede, este nemeritata.

„Acel Glob Albastru este o recunoastere pentru noi, desi la nivel national nu toata lumea este de acord ca, putin cate putin, lucrurile se schimba in Rezervatia Delta Dunarii. Ma doare cand aud ca un fost guvernator, reprezentant al unei organizatii nonguvernamentale, declara ca ar fi trebuit sa luam Globul de Tinichea pentru management si nu Globul Albastru. El ar fi trebuit sa stie ce se intampla aici pentru ca ne-a cunoscut pe noi toti. Managementul in aceasta institutie nu este un om, ci inseamna tot ce se intampla aici”, a declarat Cornelia Benea.

Romania a primit, in luna noiembrie a acestui an, Globul Albastru pentru protejarea si conservarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Conform juriului, prin aceasta distinctie sunt recunoscute eforturile pentru conservarea biodiversitatii si pentru imbunatatirea managementului acestei zone protejate.

Asociatia „Salvati Delta”, al carei presedinte este fostul guvernator al Deltei, Liviu Mihaiu, a transmis cu acea ocazie un comunicat de presa prin care contesta aceasta distinctie: „considera ca Romania ar merita o astfel de distinctie daca politicile de conservare si protejare a biodiversitatii, reflectate in documentele ce transpun legislatia europeana in domeniu, s-ar si aplica. Analizand modul in care masurile legislative sunt implementate in  consideram ca autoritatile din Romania ar trebui sa primeasca -Globul de tinichea-„, se arata in comunicatul de presa al asociatiei nonguvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.