Compania Petrom, acuzata ca a poluat apa dintr-o localitate din Timis

Compania Petrom, acuzata ca a poluat apa dintr-o localitate din Timis

Sondele Petrom au strapuns panza freatica din Beba Veche (Timis), asa ca, de circa o saptamana, la robinetele oamenilor curge un namol rau mirositor. Disperati, localnicii se vad nevoiti sa se aprovizioneze cu apa o data la doua-trei zile, dintr-o cisterna a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat.

“Ca urmare a faptului ca apa din localitate a fost infestata cu substante de natura petroliera, devenind astfel nepotabila, ISU Banat transporta, de doua ori pe saptamana apa pentru consumul oamenilor si animalelor acestora, in localitatea Pordeanu”, a confirmat Mihai Benga, seful ISU Banat, pentru Evenimentul Zilei.

Comunitatea locala acuza Petrom de exploatari nerationale in zona.

“Petrom face exploatari nerationale in zona. La noi sunt foarte multe schele de petrol. Problema este ca, dupa ani si ani de exploatare, nu se mai poate scoate asa de usor titeiul, care este tot mai putin, iar ei au inceput sa faca un fel de injectii in sol. Apoi ne-am trezit cu problema aceasta”, a declarat Ioan Bohancanu, primarul din Beba Veche.

Potrivit acestuia, primele infestari ale apei au avut loc anul trecut, dar oamenii le-au pus pe seama inundatiilor si au asteptat sa treaca, ceea ce s-a si intamplat, insa a fost ceva temporar.

Reprezentantii Garzii de Mediu Timis au realizat primele investigatii la fata locului, la fel si cei de la Apele Romane, urmand ca rezultatele sa se dea publicitatii la finalul anchetei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente