Companiile petroliere au primit acordul de a persecuta ursii polari. Ce parere ai?

0
263

La mai putin de o luna dupa ce a declarat ursii polari specie pe cale de disparitie, administratia Bush a permis companiilor petroliere sa persecuteze ursii polari si chiar sa ii raneasca in cautarile lor pentru petrol si gaze naturale.

Organizatia Fish and Wildlife Service a emis saptamana aceasta o serie de reguli care ofera o protectie legala pentru sapte companii petroliere ce planuiesc sa caute petrol in Marea Chukchi, in nord-vestul Alaskai, in cazul in care apar „grupuri mici” de ursi polari si de morse si sunt ranite „din greseala” de activitatile lor in urmatorii cinci ani.

Ecologistii au declarat ca noile reglementari lasa cale libera companiilor petroliere sa ucida ursii polari.

Aproape 2.000 din cei 25.000 de ursi din zona arctica traiesc langa Marea Chukchi, unde sapte companii au castigat dreptul sa caute petrol, in urma unei licitatii. In ciuda tuturor protestelor ecologistilor si membrilor Congresului, vanzarile au avut loc cu o luna inainte ca ursii sa fie declarati specie pe cale de disparitie.

Ursii polari sunt foarte curiosi si sunt extrem de sensibili la schimbarile din jurul lor. Vibratiile, sunetele, mirosurile noi si echipamentele industriale distrug cautarile lor pentru hrana si eforturile lor de a-si creste puii.

Organizatia Fish and Wildlife Service a spus insa ca efectele explorarii petrolului asupra ursilor polari vor fi neglijabile. Agentia chiar a subliniat ca in ciuda crapaturilor din calotele glaciare care pun in pericol existenta ursilor ei nu vor opri cautarile pentru petrol.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.