ROMANIA, PE LOCUL CINCI IN UE LA REDUCEREA EMISIILOR DE GAZE CU EFECT DE SERA

Romania ocupa locul cinci intre statele comunitare, in privinta reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, tara noastra este devansata doar de Bulgaria si tarile baltice. Romania a inregistrat o scadere de aproape 37 de procente a emisiilor de gaze cu efect de sera, in 2006, comparativ cu anul 1999, conform datelor publicate de Executivul european, pe baza informatiilor obtinute de la Agentia Europeana de Mediu.

Comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, a salutat progresele inregistrate de o serie de state membre in 2006 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, se arata intr-un comunicat al CE, publicat miercuri.

„Recentele reduceri ale emisiilor in UE-15 sunt incurajatoare. Cu toate acestea, este absolut necesara implementarea rapida si integrala a politicilor si a masurilor adoptate sau planificate. Statele membre trebuie sa isi intensifice eforturile pentru limitarea sau reducerea emisiilor”, a declarat Stavros Dimas, comisar european pentru Mediu, citat de Mediafax.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *