COMPETIȚIE: Viața mea fără risipă. Povestește-ne cum ți-ai redus risipa și noi te premiem!

Când spui oamenilor că încerci să duci un stil de viață #ZeroWaste, te confrunți cu niște chipuri nedumerite și vizibil sceptice. Cum adică să nu produci deșeuri? Deloc? E posibil? Și ce mănânci? Cu ce te îmbraci? Cu ce te speli și cum îți curăți casa? Nu se poate, zic ei. Noi zicem că se poate. Și știm că nu suntem singuri. De aceea, vrem să vă auzim poveștile și să vă premiem! Vă așteaptă o vizită într-un oraș zero waste, cursuri de economie circulară și kituri pentru o viață fără risipă. Aflați ce trebuie să faceți:

Stilul de viață capitalist încurajează consumul iresponsabil de resurse, exploatarea și distrugerea munților, pădurilor, apelor. În loc de munți plini de natură avem munți de deșeuri. Cetățenii au însă puterea de a schimba situația dezastruoasă în care ne aflam, adaptându-și stilul de viață astfel încât să aibă un impact mai redus asupra mediului. O viață cu mai puțină risipă este însă posibilă. O experimentăm și îi vedem și pe alții cum experimentează. Împreună, am vrea să îi inspirăm și pe alții să adopte un stil de viață cu un impact mai mic asupra mediului.

De aceea, EcoMagazin, în colaborare cu Zero Waste România, lansează campania „Viața mea fără risipă”. Prin intermediul lei, vrem să vă încurajăm să împărtășiți din experiența voastră de zi cu zi. Iată în ce constă competiția:

  1. Scrie un articol despre cum încerci tu, în viața ta de zi cu zi, să reduci risipa de orice fel;
  2. Transmite povestea ta către mail@ecomagazin.ro, până în data de 20 septembrie;
  3. Articolele vor fi publicate în momentul în care începe votarea online, în data de 1 octombrie;
  4. În luna octombrie, cititorii vor putea vota cele mai bune povești, care inspiră la acțiune;
  5. Primele 20 articole cu cel mai mare număr de vizualizări și aprecieri vor intra în finală și vor fi jurizate de către un grup de experți în domeniu.

Ce poți câșltiga

  • PREMIUL CEL MARE: o vizită într-unul dintre orașele Zero Waste europene – best practice zero waste system x 1 persoană
  • PREMII AVANSAȚI ZERO WASTE: 3 programe de training de economie circulară, în cadrul platformei educaționale Circular Economy Academy
  • PREMII ENTUZIAȘTI ZERO WASTE: 6 kit-uri zero waste lifestyle

Așteptăm cu entuziam poveștile voastre!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente