Complexul Energetic Rovinari va fi ecologizat

Un consortiu de trei firme va derula lucrari de protejare a mediului la Complexul Energetic Rovinari. In urma unei licitatii organizate in urma cu cateva zile, dar facuta publica ieri, Energoconstructia, Romelectro si SAEM au primit un contract in valoare de 40,2 milioane de euro, pentru derularea lucrarilor de retehnologizare.

„Cele trei firme au cumparat separat caietul de sarcini, dar au depus oferta comuna”, a declarat ieri directorul de investitii al CE Rovinari, Ion Pisc. Romelectro, Energocon-structia si SAEM activeaza in sectorul constructiilor si montajului in sectorul energetic. Contractul, care va fi semnat in prima parte a lunii aprilie, prevede constructia unui depozit de zgura si cenusa, precum si instalarea unui sistem de preparare, evacuare si transport al fluidelor dense catre unitatea de inmagazinare.

Lucrarile, finantate din fondurile proprii ale companiei, sunt estimate sa dureze 13 luni de la semnarea acordului. Aceasta este a doua investitie de acest fel contractata de CE Rovinari in 2008, dupa un acord in valoare de 76 milioane de lei atribuit in luna februarie, cu termen de livrare la sfarsitul lunii martie 2009.

Producatorul de energie, controlat de stat, a obtinut anul trecut un profit net de circa 100 milioane de lei si are programate pentru acest an investitii de 250 milioane de lei.

Complexul Energetic Rovinari este unul dintre cei mai importanti producatori de electricitate din Romania, avand o putere instalata de 1.320 MW, aproximativ cat cele doua reactoare nucleare functionale ale centralei de la Cernavoda. Cele trei complexuri energetice din Oltenia – Craiova, Turceni si Rovinari – livreaza anual o treime din necesarul de energie la nivel national, de peste 60 TWh.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *