Conceptul Cadillac Converj va fi produs in serie ca un model pentru anul 2012, informeaza worldcarfans.com, citand surse din cadrul GM.
Cadillac Converj
Conceptul a fost prezentat pentru prima oara la salonul auto din Detroit, NAIAS. Converj incorporeaza tehnologia prezenta la hibridul Chevrolet Volt. Potrivit surselor citate, modelul Converj de serie va fi un adevarat coupe, si nu unul cu patru usi. Totusi, vor fi operate unele modificari in materie de design, concretizate printr-un plafon ceva mai inalt si o garda la sol mai ridicata din cauza platformei care provine de la Volt.

Cadillac Converj va fi propulsat prin intermediul unui motor electric conectat la un acumulator litiu-ion de 16 kW, care va fi incarcat de un motor pe benzina de 1,4 litri si patru cilindri, dupa ce masina parcurge 60 de kilometri cu ajutorul propulsorului electric.

Este posibil ca GM sa opereze unele modificari la propulsia Cadillac-ului, fiind vorba probabil de un acumulator care sa ofere o autonomie mai mare sau de anumite setari care sa imbunatateasca performantele Converj.

Cu toate ca GM nu a declarat oficial ca va produce in serie modelul Cadillac Converj, acest lucru ar servi mai multor scopuri. In primul rand, ar ajuta compania sa recupereze banii investiti in dezvoltarea tehnologiei hibride prezente la Volt.

De asemenea, masina ar putea fi folosita ca instrument de marketing pentru administratia Obama, care sustine productia de vehicule ecologice, cu atat mai mult cu cat GM primeste fonduri pentru a supravietui crizei financiare.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here