Automobilistii din Marea Britanie ar putea fi incurajati cu stimulente de pana la 5.000 de lire sterline sa-si cumpere masini electrice.
rabla
Guvernul de la Londra pune la punct termenii unui plan de 250 de milioane de lire, destinat promovarii transportului cu emisii scazute de gaze. Dar si salvarii industriei auto, care, stim cu totii, n-o duce prea bine in ultima vreme.

26 de milioane de masini circula pe soselele Regatului Britanic. In majoritatea lor zdrobitoare, e vorba de automobile pe benzina ori motorina. Asupra acestei situatii vrea sa intervina premierul Gordon Brown care viseaza sa-si transforme compatriotii intr-o natie de ecologisti.

Dar nu cu vorba buna, ci cu sume consistente, intre 2.000 si de 5.000 de lire, care sa-i convinga sa-si cumpere masini electrice. Daca ne gandim ca un automobil electric costa in medie 2.000 de lire sterline si are o autonomie de pana la 110 kilometri inainte de a necesita reincarcarea, atunci sumele pomenite nu sunt de-ajuns.

Tocmai de aceea, strategia verde a Guvernului rezerva cateva zeci de milioane de lire sterline pentru crearea unei infrastructuri de puncte de reincarcare.

In plus, expertii atrag atentia ca un avans tehnologic este absolut necesar pentru scaderea pretului de fabricare a masinilor electrice.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here