Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta

  0
  470
  Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta
  Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta
  Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta
  Concurs: Ambasada britanica te invita sa fii verde si sa castigi o bicicleta

  Ambasada britanica din Bucuresti ia parte in campania 10:10, o miscare globala care indeamna oamenii, scolile, mediul de afaceri, institutiile si organizatiile sa isi reduca cu 10% amprenta de carbon intr-un an. Cu aceasta ocazie, ambasada cauta „Agenti de nota 10!” pentru campania mai sus amintita, mai precis oameni revoltati de consumul inutil de energie si inarmati cu idei si solutii pentru prevenirea acestei probleme, pe care ii va si premia.

  Ambasada britanica din Bucuresti scrie pe site-ul propriu ca planuieste sa-si reduca amprenta de carbon in ceea ce priveste electricitatea, zborurile, deplasarile cu masina si combustibilii fosili, cu precizarea ca 68 de ambasade britanice s-au alaturat acestei initiative si ca premierul David Cameron isi propune sa instituie „cel mai verde guvern din toate timpurile” in urmatoarele 12 luni. Se asteapta ca reducerea cu 10% a emisiilor de dioxid de carbon sa duca la economii de sute de miliarde de euro la plata facturilor de energie electrica.

  Pentru a promova campania, institutia din Bucuresti cauta acum „Agenti de nota 10!” pasionati de mediul inconjurator, care sunt indemnati sa „patruleze” pe strazi si sa „raporteze” trei fotografii ale unor locuri sau obiecte care consuma inutil energie in orasul lor. Toti Agentii vor trebui sa trimita si o descriere a fotografiei, impreuna cu solutii  originale pentru rezolvarea situatiei (in engleza, maxim 4-5 paragrafe), alaturi de detaliile de contact! „Raportul” trebuie trimis pe adresa de e-mail [email protected]. Termenul limita de inscriere in concurs este 3 decembrie, castigatorii urmand sa fie anuntati pe 9 decembrie.

  Cel mai inspirat Agent va primi ca premiu o super-bicicleta, spun organizatorii concursului, iar cei mai buni 10 Agenti vor primi un cadou unicat surpriza (Indiciu: provine dintr-un Boeing 747 reciclat), impreuna cu o „bucatica” de cultura britanica – un dictionar Oxford sau un ghid turistic despre Marea Britanie). De asemenea, contributia lor va fi trimisa autoritatilor locale, cu recomandarea de a le folosi ca documentatie pentru viitoare „proiecte verzi”.

  10:10 este o campanie voluntara de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Orice persoana, organizatie sau companie este incurajata sa isi asume reducerea emisiilor proprii de dioxid de carbon cu 10% intr-o perioada de 12 luni, incepand din 2010. Campania a fost lansata in Marea Britanie, iar successul sau rapid a facut ca  aceasta sa se extinda  la nivel global  in doar cateva luni. In aceasta  toamna, si Romania a devenit parte a retelei 10:10. Mai multe informatii la www.1010global.org.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.