Concursul international „Viata pentru mediu, viata pentru om” se va finaliza in Ungaria

  0
  303
  Concurs national de protectie a mediului "Si gestul tau conteaza!", editia a VI a
  Concursul international "Viata pentru mediu, viata pentru om" se va finaliza in Ungaria

  In perioada 28 – 29 mai se va finaliza cea de a V-a editie a Programului international de educatie ecologica „Viata pentru mediu, viata pentru om”, prin etapa internationala a concursului, axata la actuala editie pe energia verde – energia regenerabila. Competitia a fost initiata de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare in anul 2005 la nivel judetean.
  Dupa etapa judeteana a concursului, organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare si Inspectoratul Scolar, la care au participat 18 echipaje de liceu din judetul nostru, primele trei echipaje clasate au fost: Colegiul National „D-na Stanca”, Colegiul National „Kolcey Ferencz” si Liceul Teoretic Negresti Oas.
  Ele vor participa alaturi de castigatorii etapei judetene desfasurate in judetul de granita Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria, la etapa internationala ce va avea loc intr-o tabara ecologica de langa Nyiregyhaza – Ungaria.
  Probele de concurs se vor baza pe tema surselor de energie alternativa: prima proba va consta in realizarea unei machete reprezentative a unei tabere ecologice, iar cea de-a doua in realizarea unei reclame privind importanta utilizarii energiilor regenerabile.
  Jurizarea concursului va fi realizata de catre specialisti din cele doua judete de granita, iar presedintele juriului va fi Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare, initiatorul acestui Program de educatie ecologica demarat in anul 2005 ca un concurs judetean.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.