Concursul National de Ecoturism „Danubius”, la a V-a editie

    Concursul National de Ecoturism "Danubius", la a V-a editie

    Actiunea se va desfasura in Parcul Natural Balta Mica a Brailei – Insula Fundu Mare, intr-o tabara de corturi, la care vor participa 20 echipaje * in ultima zi, in Parcul Monument se va desfasura proba de orientare turistica, urmata de proba de expeditie in Muntii Macinului

    In perioada 02-07 iulie, Braila va gazdui cea de-a cincea editie a Concursului National de Ecoturism „Danubius”, concurs inscris in calendarul activitatilor educative editat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului. Actiunea se va desfasura pe o durata de 6 zile in Parcul Natural Balta Mica a Brailei – Insula Fundu Mare, intr-o tabara de corturi, la care vor participa 20 echipaje formate din doua fete si doi baieti cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din mai multe judete: Alba, Brasov, Braila, Botosani, Calarasi, Covasna, Neamt, Bacau, Galati, Constanta, Mehedinti, Iasi, Dolj, Valcea, Gorj, Sibiu, Bihor, Prahova si municipiul Bucuresti, precum si un echipaj din Republica Moldova. Braila va fi reprezentata de Palatul Copiilor – „Cercetasii Romaniei”, Centrul Local Braila. Aceasta actiune este organizata de Palatul Copiilor si Elevilor Braila in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Primaria municipiului, Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei, Administratia Parcului National Muntii Macinului, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Administratia pentru Protectia Mediului.
    Participantii vor avea mai multe probe de concurs, respectiv ecoturism (parcurgerea unui traseu cu ajutorul hartii, cu rezolvarea unor sarcini: acordarea primului ajutor, alpinism, cunostinte despre fauna si flora zonei, proba surpriza), indemanare (tir, stafeta vaslit barca si caiac, stafeta inot, pescuit sportiv), parcurs aplicativ, ecologie, creatie literara. In ultima zi, in Parcul Monument se va desfasura proba de orientare turistica, urmata de proba de expeditie in Muntii Macinului, unde vor lua parte la „vanaaoarea de imagini”, in care concurentii trebuie sa descopere imagini specifice zonei si sa realizeze 10 fotografii. In momentul ajungerii pe Culmea Pricopanului, se va monta o placuta inscriptionata pe un bloc de piatra cu denumirea actiunii si echipajele participante. La sfarsitul expeditiei, in Parcul Natural Muntii Macinului fiecare echipaj va intocmi un eseu in limba engleza, care va fi punctat. Jurizarea va fi efectuata de cadre didactice si specialisti de la Parcul Natural Balta Mica a Brailei, Agentia de Protectie a Mediului si Batalionul 528 Cercetare.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *