Array

I’Velo la Sibiu: 100 de biciclete galbene asteapta sa fie scoase la plimbare, de sibieni si turisti

I'Velo la Sibiu: 100 de biciclete galbene asteapta sa fie scoase la plimbare, de sibieni si turisti

Programul de bike-sharing „I’Velo” a fost lansat, vineri, si in Sibiu, de catre Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, in parteneriat cu Primaria Sibiu, acesta fiind cel de-al saselea oras din tara in care locuitorii sau turistii pot inchiria o bicicleta galbena.

Centrul de inchiriere „I’Velo” este amplasat la Cazarma 90, pune la dispozitie o suta de biciclete. Acestea pot fi inchiriate de luni pana duminica intre orele 10:00 si 21:30, ultima inchiriere fiind posibila la 20:30, pe baza cartii de identitate. Inchirierea costa 3 lei pe ora sau 15 lei pe zi, pentru elevi, studenti si pensionari fiind gratuit, in baza carnetelor sau a cuponului de pensie.

„Dupa Timisoara, Sibiul este al doilea mare oras in care am extins proiectul I’Velo in 2012. este un proiect care a adus in ultimii doi ani 550.000 de utilizatori, 6 milioane de kilometri si doua milioane de ore petrecute pe biciclete si peste 800 de tone de dioxid de carbon economisite. Acest lucru ne-a incurajat sa extindem proiectul care a aratat ca romanii sunt dornici de miscare”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In acest moment, potrivit reprezentantilor primariei Sibiu, in oras sunt marcati 43 de kilometri de piste pentru biciclete, urmand ca pana la finele anului sa mai fie realiati alti 25 de kilometri.

„Sibiul nu este un novice in promovarea bicicletei ca si mijloc de miscare prin oras. Noi de ani de zile ii incurajam pe sibieni sa foloseasca bicicleta. Pentru a creste siguranta in trafic a biciclistilor am marcat zeci de kilometri de piste pentru biciclete dar, evident, si cei care ajung in centru fara bicicleta vor avea ocazia, de acum, sa inchirieze una, iar vizitatorii, care de regula vin fara biciclete, vor avea ocazia sa descopere frumusetile Sibiului si din saua unei biciclete”; a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

„I’Velo”, cel mai important proiect multianual de bike-sharing din Romania, a fost lansat in 9 mai 2010 si se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor. Acum, centrele „I’Velo” sunt disponibile in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta si Iasi.

Rezervarea bicicletei se poate face si online, pe www.ivelo.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente