Concursul National Eco Fun

  0
  384
  Concursul Naţional Eco Fun
  Concursul National Eco Fun
  Concursul National Eco Fun

  Un Eco Fun “biodiversificat” este din nou la start. Miza este mare, iar timpul limitat. In acest an, din 4 februarie pana pe 5 aprilie, copiii si tinerii vor cauta eco idei originale in favoarea biodiversitatii si le vor testa in Concursul National Eco Fun. Ecologistii juniori vor convinge ca o lume vie variata este mai mult decat o alternativa la actiunile umane fara varianta pentru mediul inconjurator.

  Biodiversitatea genereaza energie, culoare, ritm, evolutie. Poate fi un vast obiect de studiu si o lectie obligatorie pentru a nu repeta experiente nefericite. Copii si tineri bine informati vor avea suficienta energie pentru a da culoare mesajelor eco-logiste, in ritmul unei competitii nationale -Concursul National Eco Fun, editia a Vl-a -intre 4 februarie si 5 aprilie 2013. Cunostintele despre mediul inconjurator asociate cu talentul in exprimarea artistica, cu spiritul de observatie si cu argumente pe masura lupta pentru a aduce o evolutie in comportamentul oamenilor fata de mediu. Parintii si indrumatorii au din nou ocazia sa ii incurajeze pe tineri in cautarea celor mai ingenioase idei, de aceasta data, pentru protejarea biodiversitatii. Concursul porneste competitia de la Eco-ldeea -Salveaza Biodiversitatea, o tema de reflectie avand mai multe mijloace de exprimare prin sectiunile deja consacrate: pictura, fotografie, grafica computerizata, jurnalism.

  Organizatorii propun in acest an competitorilor o noua sectiune – eco eseu -testata, cu succes, in editia trecuta, in 10 unitati scolare pilot. In acest fel, limita de varsta pentru concurenti va creste, iar acestia vor putea avea intre 8 si 18 ani. Nelipsita va fi si categoria Eco Fun Junior. Aceasta va permite chiar si prescolarilor sa se pregateasca pentru marea competitie in viitor. Ei se vor inspira din natura si vor realiza deocamdata machete originale, folosind materiale din natura si isi vor prezenta proiectele ecologiste.

  Regulamentul si formularul de inscriere pentru concurs pot fi accesate de pe site-ul www.cutezatorii.ro, sectiunea Concurs. Castigatorii vor fi premiati la finalul lunii mai 2013, in cadrul actiunii Eco Forum, la Universitatea Ecologica din Bucuresti. Pe toata perioada concursului, vor fi alaturi de ei organizatorii: Editura LVS Crepuscul din Ploiesti – Revistele Cutezatorii si Luminita si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, partenerii: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Universitatea Ecologica din Bucuresti, Casa Corpului Didactic Prahova, unitati scolare din tara; asociatiile/fundatiile: Greenitiative, Fundatia “Sf. Dimitrie”, Bucuresti; parteneri media si sponsori.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.