Suedia recomanda Uniunii Europene sa introduca o taxa pe carne

0
427
Suedia recomandă Uniunii Europene să introducă o taxă pe carne
Suedia recomanda Uniunii Europene sa introduca o taxa pe carne
Suedia recomanda Uniunii Europene sa introduca o taxa pe carne

Suedia recomanda Uniunii Europene sa introduca o taxa pe carne, sperand ca in acest fel se va reduce consumul pe intregul continent. Propunerea a fost lansata la intalnirea Comitetului pentru Agricultura al Parlamentului European, iar oficialii suedezi si-au sustinut ideea spunand ca astfel se va descuraja cresterea animalelor pentru consum si se va diminua implicit impactul negativ pe care il are aceasta activitate asupra mediului.

„Este nevoie de mai multe resurse pentru a produce carnea in comparatie cu cele necesare pentru cultivarea legumelor. Pagubele sunt atat de mari incat ar putea duce in viitor la disparitia padurilor. Ar trebui identificate tipurile de carne pentru a caror productie se consuma cele mai multe resurse, iar acestea sa fie taxate in plus”, a sustinut comisia suedeza.

Desi a calificat raportul nordicilor ca fiind „interesant si rezonabil”, vicepresedintele Comitetului, Marit Paulsen, nu agreeaza aceasta solutie.

„Oamenii pot decide singuri sa faca alegerile corecte. Sa incepem cu informarea si apoi sa marim taxele. Oricum pretul carnii e in crestere”, a spus Paulsen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.