Conferinta: Modele de voluntariat in biblioteca publica

Conferinta: Modele de voluntariat in biblioteca publica

Municipiul Baia Mare, in organizarea Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, va gazdui in perioada 12-14 mai conferinta BiblioPublica. Tema acestei conferinte va fi „Modele de voluntariat in biblioteca publica”, evenimentul urmand a aduce in atentia nationala importanta si implicatiile actiunilor de voluntariat asupra dezvoltarii durabile si sanatoase a serviciilor pentru public.

La acest eveniment vor lua parte personalitati din tara si din afara ei, toti invitatii la finalul conferintei urmand a le fi oferit un mic tur al judetului Maramures, printre obiectivele avute in vedere pentru vizitare fiind Memorialul Durerii din Sighetu Marmatiei, dar si Manastirea Barsana.

In opinia presedintelui ANBPR, Doina Pop, bibliotecarii, prin actiunile lor voluntare, individuale sau de grup, „participa, alaturi de societatea civila, la modelarea comunitatii si ofera un bun exemplu de implicare celorlalte profesii. In plus, prin incheierea de parteneriate cu ONG-uri si voluntari, bibliotecile publice contibuie la consolidarea valorilor umane si la promovarea voluntariatului ca institutie fundamentala a societatii civile”.

La evenimentul care va debuta maine, 12 mai, sunt asteptati sa participe importante personalitati ale domeniului biblioteconomic, reprezentanti ai ONG-urilor active in zona de voluntariat, bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, precum si importante oficialitati locale. Vor sustine, de asemenea, prezentari si comunicari o serie de experti din tara si strainatate, profund implicati in problematica si dezvoltarile complexe ale muncii de voluntariat.

„Organizatiile, comunitatile si grupurile angrenate in actiuni cu voluntari depun o munca plina de convingere si pasiune. Acelasi lucru se poate spune si despre bibliotecarii din sistemul public de biblioteci, care au inteles sa deruleze astfel de proiecte in institutiile lor. Vorbim de un potential uman si profesional urias, care, canalizat cu discernamant si bunacredinta, poate contribui consistent la propagarea ideii de solidaritate civica”, este de parere directorul executiv al ANBPR, Ioana Crihana.

Va reamintim ca Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *