Consiliu pentru Cladiri Verzi

INITIATIVA
Ca urmare a succesului confe-rintei Build Green CEE, la care Jurnalul National a fost partener media, Sopolec si EcoNavitas anunta organizarea primei intilniri de consultare si informare pentru crearea Romania Green Building Council (Consi-liului Roman pentru Cladiri Verzi).

Acesta este o organizatie non-guvernamentala ce isi propune sa promoveze eficienta energetica si aplicarea principiilor ecologice in constructii, prin diseminarea de informatii si organizarea de trainin-guri.

Dupa model strain. De asemenea, un obiectiv important este acela de a crea standarde pentru constructii ecologice si de a acorda certificari verzi pentru implementarea acestora. Mai mult, Romania Green Building Council va sustine crearea unui mediu legislativ favorabil dezvoltarii cladirilor verzi. Organizatia va fi modelata dupa alte Consilii pentru Cladiri Verzi, precum cele din Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Brazilia, Canada sau Japonia, si spera sa devina pina in 2009 membru cu drepturi depline al World Green Building Council.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente