Consiliul Europei: Marea Neagra este aproape de un dezastru ecologic

0
285

Dunarea deverseaza anual in Marea Neagra 50.000 de tone de hidrocarburi, 4.500 de tone de plumb si 6.000 tone de zinc

Marea Neagra este in pragul unui dezastru ecologic: poluarea pro-venita din orasele de pe coasta, dar si supraexploatarea resurselor sunt doua dintre cele mai importante cauze. Semnalul de alarma a fost tras de Consiliul Europei ieri, cand Adunarea Parlamentara a votat raportul ce priveste Marea Neagra. In raport se arata ca industrializarea excesiva a oraselor de coasta, activitatea portuara si deversarea de substante toxice si chiar radioactive in mare „au creat o poluare fara precedent”, relateaza agentia Novinite.

Tarile riverane – Romania, Bulgaria, Turcia, Ucraina si Georgia – sunt indemnate sa se mobilizeze si sa colaboreze nu numai la nivel national (intre guverne), ci mai ales regional pentru a diminua efectele acestei poluari – singura solutie de a impiedica un dezastru.

Potrivit Hot-news, doar prin intermediul Dunarii se deverseaza anual in Marea Neagra 280 de tone de cadmiu, 60 de tone de mercur, 4.500 tone de plumb, 6.000 tone de zinc, 1.000 tone de crom si 50.000 tone de hidrocarburi. Cele-lalte rauri care se varsa in Marea Neagra deverseaza mii de tone de cadmiu, cupru, plumb, zinc, nitrati si fosfati.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.