Array

Consiliul Judetean Alba amenajeaza noi piste de biciclete, foisoare si parcuri de fitness in mai multe orase

Consiliul Judetean Alba amenajeaza noi piste de biciclete, foisoare si parcuri de fitness in mai multe orase
Consiliul Judetean Alba amenajeaza noi piste de biciclete, foisoare si parcuri de fitness in mai multe orase

Consiliul Judetean Alba continua si in acest an programul Alba Urban, program demarat in anul 2011 si destinat amenajarii de structuri de promenada – foisoare, parcuri de fitness in aer liber si piste de biciclete.

“Daca pana acum parcuri de fitness au mai fost amenajate la Zlatna, Blaj si Cugir, pentru anul acesta sunt finantate astfel de investitii pentru inca trei localitati:  Ocna Mures, Teius si Aiud. Suma totala alocata in acest an de consiliul Judetean Alba, din bugetul propriu, este de 135.000 de lei. Fiecare dintre aceste trei parcuri va fi dotat cu cate 10 echipamente de fitness in aer liber destinate adultilor si cate un echipament destinat persoanelor cu dizabilitati, toate aparatele permitand miscari de gimnastica simpla si complexa.

O alta componenta a programului vizeaza amenajarea de structuri pentru promenada – foisoare in piatete sau parcuri publice. Pentru inceput astfel de foisoare vor fi amenajate la Zlatna si Sebes, fiind alocati 30.000 de lei in acest sens din bugetul CJ Alba. Aceste foisoare vor fi folosite si pentru organizarea de evenimente cultural-artistice, concerte de muzica sau fanfara.

In fine, cea de-a treia componenta a programului, ce dispune de 85.000 de lei pentru acest an, se are in vedere amenajarea de piste pentru biciclete. Pentru inceput se are in vedere zona Campiei Libertatii de la Blaj, urmand ca programul sa fie apoi extins si la nivelul altor orase. Se vor realiza semnalizarile cu marcaje verticale si orizontale si se vor amplasa obiecte de mobilier urban necesare pentru parcarea si utilizarea bicicletelor”, se arat[ ]ntr-un comunicat remis presei de CJ Alba.

„Acest program, prin fiecare dintre componentele sale, are ca obiectiv atragerea publicului catre manifestarile in aer liber si incurajarea miscarii in aer liber, pentru o viata sanatoasa. Totodata, dotarea cu astfel de elemente de mobilier urban, ce pot fi valorificate si prin activitati ale Centrului de Cultura Augustin Bena, precum concerte de fanfara sau concerte de muzica populara, contribuie si la sporirea atractivitatii turistice a oraselor din judetul nostru.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Presedintele Consiliului Judetean Alba.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente