Constanta: inca doi delfini omorati de plasele pescarilor

0
298

Numai in ultima saptamana, echipele organizatiei Oceanic Club din Constanta au gasit esuate pe plajele litoralului romanesc doua exemplare de delfini.
delfini morti la marea neagra
Primul, din specia Delphinus Delphis, a fost descoperit pe plaja cuprinsa intre Hanul Piratilor si Tabara Navodari.

„Era un mascul tanar, mort in urma cu aproximativ 30 de zile, avea o inotatoare taiata si presupunem ca a fost prins in plase de pescuit, de unde a fost scos de pescari”, spune directorul executiv al Oceanic Club, biologul Razvan Popescu. „Exemplarul era sanatos, cea mai probabila cauza a mortii fiind inecul datorat prinderii sale in plasele de pescuit”, sustine specialistul. Al doilea exemplar a fost gasit duminica, pe plaja Modern din Constanta. Analizele de laborator efectuate ieri au aratat ca delfinul mort in urma cu aproximativ 25 de zile, din specia Phocoena phocoena, era o femela. Cauza mortii, din nou plasele de pescuit.

Numai in acest an au fost inregistrate exact 44 de exemplare de delfini morti. „In ciuda protestelor autoritatilor in domeniu, fenomenul continua sa ia amploare. Un fapt deosebit de grav constatat de biologii echipei Oceanic Club Constanta este ca, din cele 132 de exemplare esuate in ultimii doi ani la tarm, 95% sunt exemplare cu varste cuprinse intre 6 luni si 3 ani. „Aceste date reflecta o amenintare crescuta asupra capacitatii de regenerare a populatiilor, mai ales asupra marsuinilor si afalinilor”, este de parere biologul Razvan Popescu.
Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.