Constiinta eco-friendly creste in randul companiilor IT romanesti

Grupul Agora va organiza miercuri cea de-a doua editie a conferintei ‘Green IT&C’, pentru a aduce in centrul atentiei necesitatea promovarii si utilizarii produselor si solutiilor verzi din industria IT&C.solutii verzi

Cererea constanta pentru resurse PC a dus la cresterea semnificativa a numarului de sisteme si servere. Ca urmare se poate observa o dublare a energiei utilizate de catre aceste sisteme. Organizatiile din sectorul IT iau atitudine in fata subiectelor legate de costurile crescute ale energiei, numarul mare al emisiilor rezultate in urma utilizarii de electricitate, costurile mari pentru extinderea capacitatii centrelor de date. Corporatiile si departamentele lor de IT sunt constiente de amprenta lor asupra mediului si sunt implicate in gasirea de solutii verzi IT.

Conferinta Green IT&C isi propune sa prezinte solutii concrete pentru administratia publica centrala si institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii privind protejarea mediului, reducerea consumului de energie si de hartie si reciclarea deseurilor IT&C.

‘Green IT&C’ se adreseaza directorilor de IT, Chief Information Officers, persoanelor de decizie, persoanelor care stabilesc bugetele de achizitii in marile corporatii. Subiectele abordate in cadrul conferintei se vor axa pe reducerea consumului de hartie si consumabile, pe reducerea consumului de energie electrica, pe controlul poluarii electromagnetice si pe reciclare.

Reprezentanti ai companiilor Dell, Microsoft si ai asociatiei ECO TIC vor prezenta solutii si servicii destinate diminuarii poluarii provocate de tehnologie pentru sistemele informatice din institutiile si companiile romanesti. Prezentarile cu temele ‘Compute more, consume less’, ‘Green IT’ si ‘Gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice’, se vor axa pe conceptele si solutiile IT&C de ultima ora legate de nevoile companiilor de a obtine rapid raspunsuri pentru a putea lua decizii. In incheierea evenimentului, agentia 4 ACE-pr&publicity va prezenta proiectul ‘Mesaje pentru Marea Neagra’, o campanie de sustinere a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina ‘Grigore Antipa’ din Constanta in colectarea de fonduri pentru repopularea si refacerea habitatelor pentru conservarea speciilor marine.

Conferintele de Tehnologie Agora (ATC) reprezinta o suita de conferinte menite a oferi solutii concrete pentru administratia publica centrala si institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente