Constructorii auto fac promisiuni verzi

  0
  392

  La Salonul Auto de la Frankfurt, marile companii producatoare de automobile si-au facut cunoscute angajamentele ecologice.

  Limitarea emisiilor de bioxid de carbon si noile tehnologii curate se afla in mijlocul dezbaterilor si prezentarilor noilor modele de automobile, la Salonul Auto din orasul german Frankfurt. Presedinti ai unor companii importante, ca Peugeot-Citroen ori GM-Europe, si-au diversificat promisiunile referitoare la masinile „verzi” ale viitorului.

  Masinile de maine constituie subiectul arzator al dezbaterilor recente de la Frankfurt dintre producatorii de automobile, pe de-o parte, si forurile europene, plus consumatorii, pe de alta parte. Producatorii sunt de acord cu faptul ca trebuie sa tina cont de actualele cerinte ecologice, pentru a respecta legislatia europeana din ce in ce mai severa, precum si sensibilitatea opiniei publice, tot mai atenta la efectele evidente ale modificarilor climei.

  Dar fata de obiectivul unor masini tot mai „verzi”, constructorii nu reusesc sa se puna de acord in privinta costurilor noilor tehnologii de propulsie, cum ar fi hibridul benzina-electricitate. Christian Streiff, presedintele grupului PSA Peugeot-Citroen, sustine ca viitorul apartine „masinii ecologice competitive, cu un pret la fel de competitiv si accesibil totodata”.

  Insa directorul GM-Europe, Carl-Peter Forster, sustine ca, dimpotriva, pe piata tot mai ampla a automobilelor verzi va avea loc o „concurenta a tehnologiilor” din care va iesi castigatoare cea care va raspunde cel mai bine raportului calitate-pret.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.