Constructorii autostrazii au fost amendati de comisarii Garzii de Mediu Hunedoara

Constructorii autostrazii au fost amendati de comisarii Garzii de Mediu Hunedoara

Comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au amendat societatea Strabag, pentru ca a efectuat sapaturi in localitatea Chimindia, fara a avea autorizatie eliberata de Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara.

Austriecii au deschis o cariera de piatra in localitatea Chimindia de unde extrag materialul necesar pentru construirea tronsonului de autostrada Deva –Orastie.

Lucrarile i-au enervat pe localnici care au in zona terenuri agricole si s-au vazut amenintati de praf.

“Äm fost sesizatí de localnici cu privire la aceste sapaturi. In urma controalelor efectuate s-a dispus amendarea firmei austriece cu cu un cuantum cuprins intre 30.000 de lei si 60.000 de lei, intrucat s-a dovedit ca, intr-adevar nu avea autorizatie eliberata de Agentia pentru Protectia Mediului”, a declarat seful Garzii de Mediu Hunedoara, comisarul sef Cristian Moldovan. Imediat dupa ce comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au mers in teren si au descoperit neregula, reprezentantii firmei Strabag au inceput demersurile pentru a intra in legalitate. De altfel, pentru restul lucrarilor efectuate, austriecii au obtinut toate avizele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *