Daruri otravite – Rosia Montana si Tinutul Secuiesc, la discretia portocaliului Traian Basescu

0
352
Daruri otrăvite - Roşia Montană şi Ţinutul Secuiesc, la discreţia portocaliului Traian Băsescu
Daruri otravite - Rosia Montana si Tinutul Secuiesc, la discretia portocaliului Traian Basescu

Mai saptamana trecuta, despre tara fara stapani inca numita Romania se pronunta cine vrea si cine nu vrea. Asa, de pilda, Zolt Semjen, vicepremierul Ungariei, declara ritos ca „sustine autonomia Tinutului Secuiesc”.

Trebsoara asta nu aparea in vreo fituica in limba maghiara ci era transmisa de AGERPRES. La care banuim ca functionarii Palatului din dealul Cotrocenilor au abonament. Dinspre Cotroceni sau Guvern nu s-a zis nici pas! N-a trecut mult si premierul Ungariei, Victor Orban, conform aceleasi agentii de presa, s-a insinuat, sambata, la lucrarile Universitatii de Vara Tusvanyos(a se vedea ca baietii de la AGERPRES au invatat limba maghiara!). De unde Viktor(as) O., prietenul Basescului, ne-a comunicat ca nu e momentul ca Guvernul de la Budapesta sa se bage in problema reorganizarii teritoriale a Romaniei. Mai sa vezi! Ce delicatete din partea aceluia care-a modificat Constitutia Ungariei, contrar dispozitiilor UE, anume pentru a se amesteca in treburile interne ale tarilor vecine si (ne)prietene ce au minoritati maghiare. Precum Slovacia, Serbia si Romania. Ieri, Viktor Orban a sustinut la Tusnad, pe teritoriul Romaniei, o prelegere despre unitatea nationala a maghiarilor, tradusa oficial cum vor muschii lor. Si ai europarlamentarului Laszlo Tokes. Cel ajuns la acea calitate cu sprijinul neprecupetit al locatarului de la Cotroceni, care l-a primit inaintea alegerilor europarlamentare din 2009 la Cotroceni, ca pe o persoana oficiala. Dealtfel, la editia a XXI-a a Taberei de Vara de la Tusnad –inca in Romania – a participat si (ne)vanzatorul de tara Traian Basescu, si el cetatean roman, care a avut o intalnire privata cu (in)amicul Romaniei, Viktor Orban, prim ministru si presedintele unui partid nationalist. Revansard. Tac malc si presedintia Romaniei si MAE. In problemele de ingerinta clara ale Budapestei in treburile interne ale Bucurestilor. Dar declaratiile de la Budapesta, capitala Ungariei, tara membru UE, nu difera cu nimic de ale lui Viktor Orban comise pe teritoriul tarii noastre. Viceprim-ministrul Romaniei, Marko Bela, ca sa-si pastreze functia, nu s-a bagat chiar deloc. I-ar fi suparat pe numitul ex-pastor Laszlo Tokes(seful unui partid fantomatic, ce sufla-n coasta subreda a UDMR!), dar si pe seful Guvernului PresBasescu-Boc. Care-au ajuns la guvernare-presedintie gratie darului otravit oferit de UDMR!

*

Imperiul roman a cunoscut o perioada de inflorire datorita cuceririi celebrului ELDORADO dacic. Niste baieti isteti ai unei corporatii de aur i-au momit pe fostii PD-isti, inca de pe vremea cand Traian Basescu era doar presedinte de partidulet, iar Radu Berceanu ministru. Cica Berceanul ar fi fost, mai apoi, omul cu ideea rocadei dintre candidatul la presedintie Teodor Stolojan si cu solutie de unde bani? De la Gold Corporation, bineinteles. Radu Berceanu le-ar fi dat avizul inca de acum vreo 12 ani celor care-au inceput sa viseze la aurul din subsolul Rosiei Montane. Romanii s-au imbuibat cateva secole si tot a mai ramas ceva. De ce n-ar face-o si portocalii ori nemernicii de la Gold Corporation ca lumea si definitiv. Romanii au ridicat din aurul acela Columna lui Traian. Ah, dar aia e la Roma. Nemernicii ar putea inalta alta. Ce-ati zice de Columna lui Traian si Elena. Nici n-ar mai fi mult. Acum nu geologii isi dau avizul despre structura rocilor din Masivul Carnic, ci ministerele Culturii, condus de romanul Kelemen Hunor si Ministerul Mediului, aflat la cheremul (ne)anchetatului roman Lszlo Borbely. Ca nu se tine seama de o decizie a Curtii de Apel, care lua in considerare eventualitatea de a fi identificate noi atestari arheologice, ultimul cuvant avandu-l o comisie oculta ce si-a asumat rusinea de a da unda verde exploatarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.