Consumul de carbune din China a fost gasit vinovat de incalzirea globala

Consumul de carbune din China a fost gasit vinovat de incalzirea globala

Specialistii au gasit o posibila explicatie pentru incalzirea globala care s-a accentuat in anii 2000; arderea masiva de carbune din China a declansat o poluare de sulf in atmosfera.

Particulele de sulf rezultate din arderea carbunelui au redus din intensitatea razelor de soare, determinand un efect temporar de racire a temperaturii globale. Insa pe termen lung particulele de dioxid de carbon degajate in atmosfera au un impact major asupra cresterii temperaturii, a explicat Robert K. Kaufmann, de la Boston University.
Omul de stiinta spune ca intre 2003 si 2007 China a consumat un procent de 26% de carbune din cantitatea globala. Liderii chinezi au constientizat efectele nocive pe care consumul de carbune din ultimii ani l-a avut asupra cetatenilor si au instalat echipamente menite sa curete suflul din atmosfera.
Proprietatile suflului de a raci atmosfera a determinat-o pe Simone Tilmes, geoinginer in cadrul Centrului National de Cercetare a Atmosferei, sa ia in considerare folosirea acestei substante in procesul de refacere al stratului de ozon Arctic. Acesta este stratul de ozon situat mult deasupra Terrei si protejeaza impotriva razelor UV.
Expertii in atmosfera sunt ingrijorati ca incalzirea globala va avea impact major pe plan global, determinand secete, raspandirea bolilor tropicale precum si scaderea nivelului mailor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente