Controale efectuate de Garda Nationala de Mediu in judetul Alba

Un comisar al G?rzii de Mediu Mure?, re?inut pentru luare de mit? în form? continuat?
Controale efectuate de Garda Nationala de Mediu in judetul Alba
Controale efectuate de Garda Nationala de Mediu in judetul Alba

In perioada 11.03-22.03.2013, comisari ai Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul General au continuat actiunea de control a instalatiilor de debitare a materialului lemnons in zona comunelor Arieseni, Garda si Scarisoara din judetul Alba.

Scopul acestei actiuni a fost identificarea instalatiilor de debitare primara a masei lemnoase existente in zona si verificarea conformarii la legislatia de mediu in vigoare.

Au fost verificate 27 obiective care detin instalatii de debitare masa lemnoasa, dintre care 3 societati comerciale, 9 persoane fizice autorizate, 14 persoane fizice si o societate comerciala care desfasoara activitate de taiere si rindeluire a lemnului.

In urma controalelor realizate, comisarii GNM au constatat ca cele 14 persoane fizice nu detineau autorizatie de mediu pentru activitatea desfasurata si nici nu intocmisera documentatia necesara pentru dobandirea personalitatii juridice. In urma neconformitatilor constatate comisarii GNM au dispus pentru fiecare dintre cele 14 persoane fizice: sistarea activitatii pana la obtinerea autorizatiei de mediu, aplicarea unei sanctiuni contraventionale in valoare de 10.000 lei pentru incalcarea obligatiei de solicitare si obtinere a actelor de reglementare conform OUG 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Legii 265/2006. De asemenea, pentru fiecare dintre cele 14 persoane fizice s-a aplicat sanctiune complementara de incetare a activitatii pana la obtinerea actelor de reglementare.

In urma verificarilor efectuate la persoanele fizice autorizate, 7 dintre acestea au prezentat autorizatie de mediu expirata si alte 2 nu detineau autorizatie de mediu. Pentru fiecare dintre cele 9 persoane fizice autorizate controlate, comisarii GNM au dispus sistarea activitatii pana la obtinerea autorizatiei de mediu, aplicarea sanctiunii contraventionale de 10.000 lei si sanctiunea complementara de incetare a activitatii pana la obtinerea actelor de reglementare.

De asemenea, au fost vericate 4 societati comerciale. Comisarii GNM au aplicat o sanctiune de 10.000 lei pentru incalcarea obligatiei de solicitare si obtinere a actelor de reglementare conform OUG 195/2005 privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si aplicarea sanctiunii complementare de incetare a activitatii pana la obtinerea actelor de reglementare Societatii OCOALE CALINEASA SRL, care a prezentat o autorizatie de mediu expirata.

O alta societate sanctionata a fost SC ROCONSTRUCT PROD 2000 SRL. Societatea nu a prezentat evidenta gestionarii deseurilor conform HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor, actualizata si nici formularele de incarcare-descarcare, in conformitate cu prevederile HG 1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei. In urma constatarii neconformitatilor, comisarii GNM au aplicat o sanctiune in valoare de 7.500 lei.

Ca urmare a verificarilor din perioada 11.03 – 22.03. 2013, comisarii Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul General au aplicat in judetul Alba un numar de 25 sanctiuni in valoare totala de 247.500 lei pentru nerespectarea legislatiei de mediu in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *