Controale la alimente cu urmari la Brasov si Constanta

Inspectorii din cadrul Directiilor Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene au intreprins in perioada 1-30 iunie 2008 controale in locatiile turistice care comercializeaza produse alimentare din judetele Brasov si Constanta. Astfel, acestia au verificat restaurante, fast-food-uri, cantine, pensiuni turistice, tabere scolare, piete si patiserii.

NEREGULI.
Principalele deficiente constatate au fost: receptionarea materiilor prime fara certificat de conformitate, divizarea necorespunzatoare in loturi a materiei prime si a produsului finit, lipsa apei potabile in spatii destinate prepararii alimentelor. De asemenea, produsele erau depozitate necorespunzator, spatiile de prelucrare, depozitare si valorificare erau intretinute necorespunzator, spatiile frigorifice fie nu erau suficiente, fie nu asigurau o temperatuta adecvata, iar personalul nu purta echipament de protectie. Alte nereguli care au fost identificate sint functionarea deficitara a aparatelor de ventilat si iluminat, absenta graficelor de monitorizare a temperaturilor in spatiile de productie, prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare si functionarea fara detinere a documentelor de inregistrare sanitar-veterinara.

Au fost aplicate 82 de amenzi in valoare totala de 159.000 RON si confiscate 13,601 kilograme de produse alimentare in valoare totala de 119,859 RON.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentPacaleala pentru copii
Articolul următorCit E 173 sa consumam

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente