Pacaleala pentru copii

CE BEM, CE MINCAM
Pateul Martinel este ambalat frumos, pentru a atrage copiii. Numai ca acestora le este contraindicat consumul din cauza grasimilor si a aditivilor utilizati.

Pateul Martinel este un produs tartinabil din carne atent selectionata si ficat de porc, care are in compozitie 40% carne de curcan, 18% carne de porc (afumata), slanina, apa, 15% ficat de porc, sare iodata, emulgatori: mono si digliceride din esteri cu acizi grasi E 471 (contine calciu), smintina, condimente, mustar, antioxidant: acid ascorbic E 300, conservanti: nitrit de sodiu E 250. Tot de pe eticheta aflam ca produsul nu are adaos de arome sintetice si potentiator de gust. 100 de grame de pateu aduc un aport energetic de 336 kcal/1388 kj si proteine 11 g, glucide 1 g, lipide 32 g

ANALIZA.
Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca produsul face parte din categoria pateurilor cu profil nutritional dezechilibrat, cu un mare exces de lipide saturate de origine animala inalt aterogene (din carnea de porc, slanina, ficat de porc, smintina) si o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, antioxidantilor, conservantilor. Specialistul atrage atentia ca nu este clar de unde provine calciul mentionat in dreptul aditivului E 471. Pateul are si o densitate energetica foarte mare, 336 kcal/100 de grame. Calitatile nutritionale sint si mai mult inrautatite de carnea de porc afumata, de slanina si de conservantul E 250, care poate fi cancerigen. Produsul contine surse ascunse de sodiu in cantitate mare provenite din sare si E 250.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de dislipidemie, hipertrigliceridemie, de maladii hepato-renale, de hipertensiune arteriala, maladii cardio si cerebrosculare, hiperuricemie (guta), densitate osoasa scazuta (osteoporoza), maladii neurodegerenative, cancere, cu afectiuni gastro-intestinale, afectiuni pulmonare si ale pielii, cu status proinflamator sistemic.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente