Copacii artificiali pot reduce gazele cu efect de sera

0
315

Savantul care a rostit primul, in urma cu aproape 40 de ani, cuvintele „incalzire globala” propune acum o solutie de urgenta pentru racorirea planetei: copacii artificiali. Wallace Broecker spune ca padurile veritabile cresc prea incet si, in lipsa lor, planeta va intra in colaps.

Prin „copac artificial” Broecker intelege niste turnuri uriase, de 18 metri inaltime, pe care vor fi montate niste lamele dintr-un material plastic capabil sa „captureze” dioxidul de carbon din aer. Specialistul britanic a calculat ca, pentru a indeplini rolul de „padure de urgenta a planetei”, ar fi nevoie ca 60 milioane de astfel de turnuri sa fie construite in marile centre industriale ale lumii.

Costuri si vointa politica

Wallace Broecker spune ca, studiind curentii de aer, a ajuns la concluzia ca 20 milioane de copaci artificiali, inalti de 18 metri si cu palete de doi metri latime, amplasati in desertul Californiei, ar fi suficienti pentru a captura tot dioxidul de carbon azvarlit in atmosfera de industria Statelor Unite.

Pentru inaltarea celor 60 milioane de turnuri, ar fi nevoie de o investitie masiva de 600 miliarde de dolari, care ar rezolva intr-un singur an problema efectului de sera. Dioxidul de carbon capturat ar urma sa fie lichefiat si ingropat in sondele goale de petrol.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.