Array

Copacii din Cotroceni, asediati de reclame

Mai multi arbori din sectorul 5 au fost “impodobiti” cu anunturi imobiliare. Primaria stie si promite sanctiuni, dar placutele raman la locul lor.
copaci cu reclame
“Vand vila in zona.” Acesta este mesajul care ii urmareste, la tot pasul, pe cetatenii care se plimba in zona Parcului Romniceanu din Capitala. Cu toate ca tehnologia faciliteaza azi foarte mult anunturile firmelor, unele dintre acestea au pastrat modalitati rudimentare de exprimare. Cel putin 12 arbori batrani de pe strazile adiacente parculetului din sectorul 5 poarta semnele “desfraului” publicitar, batute in cuie. Pe langa asediul la care au fost supusi pomii, cartierul arata de parca a fost scos cu totul la vanzare.

Pe placutele metalice albe, anunturile firmei Neoland sunt scrise mare, cu rosu. Mergand pe strada Prof. Dr. Alex Vitzu, ai ocazia sa afli intreaga oferta imobiliara a firmei care inchiriaza apartamente si birouri si vinde vile in zona.

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public Sector 5 nu sunt straini de situatie, dar, din dorinta de a da amenzi cat mai mari celor care atenteaza la spatiul verde, au pasat cazul mai departe. Iar placutele, deocamdata, au ramas la locul lor.

Sesizarile vin, placutele raman

“Am primit si noi o sesizare, de la prefect. Am sesizat si noi, mai departe, la Corpul de Control al primarului, care se ocupa in general de asa ceva, pentru ca ADP-ul e abilitat cu lucruri mai marunte. Amenzile date de noi sunt mai mult pentru aruncatul hartiilor pe jos si lucruri de genul acesta. Nu putem da amenzi decat pana la 500 de lei, care nu pot speria firmele. Cei de la Corpul de Control pot da amenzi si pana la 1.000 de lei”, ne-a declarat directorul ADP Sector 5, Octavian Mirea.

In timp ce sesizarea migreaza de la o di rectie la alta, placutele raman la locul lor, iar firmele isi vad mai departe de incheiat contracte, facandu-si reclama fara autorizatie si fara sa plateasca spatiul folosit.

“Din cate stiu, este vorba de o singura placuta, pentru un singur apartament pe care il avem in zona”, ne-a declarat Doina Bacescu, manager in cadrul companiei imobiliare. Ea a precizat ca anunturile si bannerele folosite de Neoland sunt inscriptionate cu sigla firmei si “atarnate” de copaci, nicidecum batute in cuie. Totusi, placutele din Cotroceni sunt neinscriptionate, fixate in cuie, iar la numerele de telefon afisate raspund invariabil angajatii Neoland.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,346FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente