Copiii invata sa protejeze natura

Elevii de clasele I-IV de la Scolile 10 si 2, din municipiul Focsani, vor milita pentru un mediu sanatos, in cadrul proiectului „Natura, prietena mea”.

Coordonatoarea proiectului, institutoarea Pina Lazar, a declarat ca prin derularea acestui proiect, copiii vor intelege mai bine care sint factorii ce afecteaza natura. Institutoarea este de parere ca in acest fel, elevii vor fi stimulati sa participe la activitati de infrumusetare a mediului inconjurator. „Derularea acestui proiect de educatie ecologica va face ca legatura dintre om si natura sa fie mai strinsa. Prin actiunile propuse, copiii vor aplica sfaturile pe care le vor primi de la noi. Cred ca se vor conduce dupa ele, pentru un mediu mai curat”, a declarat Pina Lazar.
Proiectul se desfasoara pe durata a opt luni. Elevii vor fi impartiti in grupe de lucru, care vor avea de indeplinit sarcini precise. Scopul final al proiectului „Natura, prie-tena mea” este de a transforma cele doua scoli in „mici colturi ecologice”.
Proiectul a fost salutat de purtatorul de cuvint al Agentiei de Protectie a Mediului, Rodica Boungeag. Ea le-a prezentat copiilor imagini cu lupi, ursi si risi si i-a sfatuit sa fie atenti cu natura si sa o pretuiasca pentru ca este sursa principala de oxigen.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *