Copiii si tinerii din Banie au verde pentru biciclete

  1
  446

  Zeci de copii si tineri au participat ieri, de Sfanta Sarbatoare a Floriilor, la o manifestare aparte, un mars ciclist pe traseul Piata „Mihai Viteazul” din Craiova – Leamna de Sus.
  verde la biciclete
  Aproximativ 70 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre trei si 35 de ani, au ales sa petreaca sfanta zi de sarbatoare intr-un mod inedit, dovedindu-si maiestria pe bicicleta in marsul „Verde pentru biciclete”. Manifestarea a fost organizata de Asociatia „Exploratori pentru viitor” si Asociatia Studenteasca „Amicus”, impreuna cu Primaria Craiova, Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj – Serviciul Politia Rutiera, Agentia pentru Protectia Mediului, Asociatia pentru Sanatate Educatie si Familie.

  In Craiova nu exista benzi sau piste pentru biciclisti

  Actiunea a avut drept scop incurajarea activitatilor fizice in aer liber, dar si protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc de transport ecologic pentru mediul urban. „Incurajam prin acest proiect in randul generatiei tinere, atat de absorbita de calculator si televizor, miscarea, mersul in aer liber, mersul pe bicicleta, dar si protejarea mediului. Pe de alta parte, este si un semnal de alarma. In Craiova, pistele sau benzile pentru biciclisti lipsesc”, a spus Florin Radut, membru al Asociatiei Studentesti „Amicus”.
  Actiunea este la a doua editie si a avut loc pe traseul Piata Unirii – strazile Madona Dudu – Bibescu – Stirbei Voda – Leamna de Sus. Si reprezentantii Serviciului de Politie Rutiera au avut un rol bine stabilit in actiunea de ieri, testand cunostintele despre regulile de circulatie ale biciclistilor.
  „Am impartit chestionare cu intrebari despre regulile de circulatie si am dat premii celor mai buni biciclisti. Rolul nostru a fost de constientizare a participantilor despre importanta respectarii normelor rutiere in vigoare si consecintele grave pe care le poate avea inconstienta in trafic”, a declarat comisarul Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.
  Cei mai mici dintre participanti, cu varste sub 12 ani, au fost transportati pana pe platoul din Leamna cu masinile parintilor, prietenii lor mai mari avand dreptul legal de a parcurge traseul stabilit, insotiti insa de echipajele de politie si de jandarmi. Cel mai mic dintre participanti, Carlo, a avut numai trei ani. Odata ajunsi pe platoul din Leamna, participantii, impartiti pe categorii de varsta, si-au dovedit maiestria in condusul bicicletei, parcurgand trasee cu obstacole.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.