Coreea de Sud testeaza securitatea centralelor nucleare in urma unui atac cibernetic

  Coreea de Sud testează securitatea centralelor nucleare în urma unui atac cibernetic
  Coreea de Sud testeaza securitatea centralelor nucleare in urma unui atac cibernetic
  Coreea de Sud testeaza securitatea centralelor nucleare in urma unui atac cibernetic

  Operatorul centralelor nucleare sud-coreene Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP) a lansat luni un exercitiu ca riposta fata de atacuri cibernetice, in urma unui furt de date informatice care au fost publicate ulterior pe Twitter, relateaza AFP.

  Exercitiul a fost declansat simultan in cele patru complexe nucleare din Coreea de Sud, ale caror 23 de reactoare furnizeaza 30% din electricitatea consumata in tara.

  Presupusul autor al atacului cibernetic a publicat saptamana trecuta atat planuri si manuale de la doua reactoare, cat si informatii personale despre o parte din cei aproximativ 10.000 de angajati ai operatorului.

  In alt mesaj postat duminica pe Twitter, acest hacker, care foloseste un cont cu numele „presedinte al grupului de lupta impotriva reactoarelor nucleare”, a amenintat ca va face noi dezvaluiri daca trei reactoare nu sunt scoase din functiune incepand de la 25 decembrie. El a sfatuit populatia riverana centralelor sa stea departe in urmatoarele luni si a afirmat ca grupul sau are sediul la Hawaii.

  Potrivit adjunctului ministrului Energiei, Lee Kwan-Sup, datele furate ar viza centralele Gori si Wolsong, in sud-estul peninsulei, dar nu ar viza securitatea instalatiilor nucleare.

  Aceste date ar fi fost fost furate inainte de securizarea completa a retelelor informatice KHNP, a avansat ca ipoteza un reprezentant al operatorului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *