Costa Rica – cea mai fericita si mai “verde” tara din lume

costa-rica.jpgCosta Rica este zona cu cei mai fericiti oameni de pe Pamant si una dintre cele mai eco tari din lume, dupa cum demonstreaza statisticile realizate de un grup non-guvernamental de origine britanica.

Aproximativ 143 de tari, care gazduiesc mai bine de 99% din populatia intregii planete, au fost investigate din punctul de vedere al duratei de viata a locuitorilor si al impactului pe care il au actiunile cetatenilor asupra mediului inconjurator.
Conform acestor formule, Costa Rica este cea mai vesela si mai “verde” tara din intreaga lume, fiind urmata de Republica Dominicana.
Tarile latino-americane, in general, s-au descurcat foarte bine, ocupand noua din primele zece locuri din top.
Australia a iesit pe locul al treilea, dar tarile din zona de vest nu s-au descurcat tocmai bine, Britania iesind pe locul al 74-lea, iar Statele Unite abia de locul al 114-lea.
Conform statisticilor efectuate de specialisti, durata medie de viata a Costa Ricanilor este de aproximativ 78.5 ani, iar 85% dintre locuitorii acestei tari sunt multumiti de propriile lor vieti.
Aceste date, alaturi de faptul ca tara numita Costa Rica are cel mai mic impact asupra mediului, au impins aceasta natiune catre varful topului.
Datele oferite de statisticile din anul 2006 sustineau Vanuatu pe primul loc, Costa Rica fiind atunci doar pe locul al doilea.
Sociologul Andrea Fonseca este de parere ca oamenii din Costa Rica sunt, intr-adevar, foarte fericiti, deoarece aceasta tara le ofera toate cele necesare pentru a fi astfel, insa fericirea nu ar trebui sa fie calculata tinand cont numai de durata de viata si de practicile privind mediul inconjurator.
Aceasta a mai spus ca faptul ca aceastt tara a urcat atat de mult in topul pentru o planeta mai fericita este in stransa legatura cu imaginatia sociala a cetatenilor.
“Costa Rica are o reputatie de tara calma, unde domina pacea, deoarece nu are o armata si este cunoscuta pentru faptul ca are o multitudine de zone ecologice protejate, la fel ca si pentru sloganul lor, care este viata pura“, a adaugat sociologul Fonseca.

Sursa: Green.Yahoo

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente