Costel Alexe: România nu va ajunge groapa de gunoi a lumii

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat pe pagina sa de Facebook că toate transporturile de deşeuri care intră în România vor fi deschise şi controlate la vamă.

România nu va ajunge nici groapa de gunoi a lumii, nici a Uniunii Europene și vă asigur că problemele poluării, colectării selective, reciclării și managementului deșeurilor sunt tratate cu maxim interes, atât la nivel de minister, cât și prin instituțiile subordonate.

Hârtiile pot spune multe, doar că, atunci când ajungem în situația în care cercetăm acele camioane, vom vedea că acestea nu sunt deșeuri reciclabile, ci de altă natură.

Trebuie să facem mai mult de atât: Vrem să deschidem camioanele de deșeuri care intră în țara noastră, nu doar să ne uităm în hârtii.

Vom declanșa în primul rând controale vamale ale transporturilor de deșeuri care intră în țara noastră, fie pentru tranzit sau ca materie primă pentru industria reciclării.

De asemenea, în paralel, vom controla fabricile de ciment, pentru că nu este normal ca noi, la nivel european, să fim campioni la ducerea la groapă și, evident, codași la reciclare, să reciclăm gunoi din alte țări, periculos, de altfel, dar sub diverse tertipuri ajunge ca material reciclabil, iar gunoaiele și deșeurile din România, în loc să ajungă la reciclare, le vedem pe câmpuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *