Creste fenomenul velo in Europa si in Romania

  0
  614
  Cre?te fenomenul velo în Europa, ?i în România
  Creste fenomenul velo in Europa, si in Romania
  Creste fenomenul velo in Europa, si in Romania

  Prin parteneriatul (ce dateaza de la inceputul anilor 2000) dintre asociatia BateSaua sa Priceapa Iapa cu organizatii europene precum Sustrans – Marea Britanie si Federatia Biciclistilor din Europa, incercam sa ne tinem la curent cu evolutia fenomenului velo in paralel in diferite tari europene.

  Ciclismul in Marea Britanie are acum un nivel de participare de aproape noua milioane de persoane, conform unui nou raport de la SPORTS MARKETING SURVEYS INC. Firma independenta de cercetare specializata in sport a pus pe masa un raport care a identificat ca 16,9% din adultiidin Marea Britanie sunt biciclisti, participantii declarand ca pedaleaza in medie de 48.9 ori in ultimul an.

  O cincime dintre 8.741.000 ciclisti din Marea Britanie fac o plimbare pe doua roti cel putin o data pe saptamana. In statistici se arata ca ciclismul este al treilea sport cel mai practicat in Marea Britanie, in urma inotului si alergarii. In mod semnificativ, ciclismul are un procent ridicat de participare U18, adica sub varsta de 18 ani, de 22%. Acest procent dovedeste grija pe care autoritatile o au pentru a incuraja tinerii sa pedaleze si sa se familiarizeze cu avantajele acestui mod de deplasare. Organizatia Sustrans desfasoara programe consistente si atragatoare pentru tineri inca de pe bancile scolilor, avand alaturi autoritatile locale si organizatiile de parinti / adulti. Acelasi lucru incercam si noi sa il facem, la un nivel local deocamdata…

  “Ciclismul este sportul in crestere in Marea Britanie si evolutia nu prezinta semne de incetinire“, a declarat John Bushell, director general SMS INC. “Perspectiva asupra participarii tinerilor, impreuna cu implicarea pozitiva din grupele de varsta mai inaintata, este o dovada a starii sanatoase a fenomenului.”

  Citeste mai departe pe batesaua.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.