Proiect fotovoltaic uluitor, operational in California

0
429
Proiect fotovoltaic uluitor, operational in California
Proiect fotovoltaic uluitor, operational in California
Proiect fotovoltaic uluitor, operational in California

Americanii au pus in functiune, in statul California, cel mai mare ansamblu fotovolatic din lume. El este compus din aproximativ noua milioane de panouri solare.

Topaz este un proiect extrem de complex, el avand o capacitate energetica totala de 550 de megawatti, informeaza phys.org. In aceasta faza, Topaz poate produce 40 de megawatti. Valoarea intregului proiect se ridica la nu mai putin de 2,5 miliarde de dolari, constructia ansamblului incepand cu doi ani in urma.

Energie pentru 160.000 de case

Proiectul este detinut de MidAmerican Solar, din Phoenix, Arizona. Aceasta divizie face parte din MidAmerican Renewables.

Topaz va putea oferi energia necesara unui numar de 160.000 de locuinte de dimensiune medie din California.

Topaz se gaseste in San Luis Obispo. Cei care au construit ansamblul, First Solar, spun ca locul a fost ales datorita capacitatii de a oferi o cantitate mare de energie provenita de la soare.

In plus, in apropiere se gasesc retele de electricitate in care se va transfera ceea ce se acumuleaza. Terenul de acolo nu era folosit in scop agricol, deoarece nu oferea productivitatea dorita. Proiectul a fost conceput pentru a permite si dezvoltarea unor specii locale de plante.

Panourile utilizate nu vor necesita spalare, dat fiind faptul ca in zona respectiva un asemenea factor se poate dovedi problematic. Constructia se va incheia la inceputul anului viitor, potrivit declaratiei lui Eric Wesoff, implicat in uriasul proiect energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.