Criza financiara afecteaza pana si bugetul alocat animalelor de companie

Se intampla in Singapore. Cainii sunt ultimele victime ale recesiunii!
animale de companie
Stapanii nu mai pot face fata costurilor ridicate ale intretinerii, asa ca isi abandoneaza animalele in adaposturi intr-un ritm care alarmeaza autoritatile.

Pana de curand, in Singapore, cainele era un indice pentru statutul social al stapanului.

Alimentata de boom-ul economic, de peste un deceniu, dragostea pentru caini a localnicilor a cunoscut si ea cote impresionante.

Intre 1998 si 2008, numarul cainilor de rasa a crescut de la 36.000 la peste 56.000.

In prezent insa recesiunea musca zdravan si din bugetul alocat animalului de companie. Rezultatul este ca adaposturile din Singapore sunt pline pana la refuz cu caini abandonati de stapani.

In ultimul an, numarul exemplarelor de rasa lasate de izbeliste a depasit o mie. Rasele Golden Retriever si Husky Siberian sunt in frunte, pe lista animalelor nedorite

Pe langa lipsa banilor, stapanii invoca si timpul insuficient pentru a se ocupa de animale asa cum s-ar cuveni. Precum si faptul ca , de nevoie, s-au mutat in locuinte mai mici, deloc potrivite pentru animale de mari dimensiuni.

Autoritatile au lansat si o o campanie menita sa-i responsabilizeze pe stapani, autoritatile avertizeaza ca sunt nevoite sa sacrifice cam 80% dintre animale.

Sursa: Stirile PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *