Cruciada impotriva tuturor celor care polueaza Jiul

Inspectorii Biroului de Inspectie Teritoriala a Apelor din cadrul Directiei Apelor “Jiu” au acordat, luna trecuta, 17 sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 16 au fost avertismente date in judetele Dolj, Mehedinti si Hunedoara, atat la persoane fizice, cat si juridice.

De asemenea, in judetul Mehedinti a fost intocmit si un dosar penal, pentru SC Competent Serv SRL, deoarece a excavat agregate minerale la o distanta de circa 330 de metri in amonte de podul rutier de la intrarea in Dr. Tr. Severin, fara a detine autorizatie de gospodarire a apelor.

Tot in Mehedinti, SC Severnav SA Dr. Tr. Severin a primit avertisment pentru ca nu a respectat termenul de a solicitat, autorizatia la termenul stabilit.

“Dintre cele 16 avertismente, opt au fost acordate in judetul Dolj: SC Felvio Prod SRL Bucovat a primit avertisment pentru ca nu a dus la indeplinire termenele si masurile stabilite in procesul-verbal incheiat in august. Aceasta societate a curatat decantorul mecanic, format din cinci compartimente, doar partial”, se arata intr-un comunicat de presa emis de conducerea DA “Jiu” Craiova. Detinatorii balastierei Balta, din orasul Filiasim, au fost avertizati, deoarece autovehiculul avea depozit de nisip si pietris in albia minora.
Amenzi usturatoare date de directia apelor

De asemenea, Directia pentru Servicii Comunale Segarcea a primit de la inspectorii DA “Jiu” un avertisment, intrucat nu a respectat termenele de punere in functiune a lucrarilor precizate in programul de etapizare aprobat. Primariei Bailesti i-a fost acordat avertisment deoarece nu a dus la indeplinire, la termenele stabilite, masurile dispuse anterior, prin care se solicita obtinerea autorizatiei de functionare in conditiile de siguranta a lucrarii, precum si obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor.
Fara autorizatie

Primaria Diosti a fost avertizata deoarece nu a dus la indeplinire, la termenele stabilite, masurile dispuse anterior, prin care se solicita obtinerea autorizatiei de functionare in conditii de siguranta a lucrarii, precum si obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor pentru acumularea Diosti. Primaria Daneti a fost avertizata intrucat nu a dus la indeplinire, la termenele stabilite, masurile dispuse anterior, prin care se solicita obtinerea autorizatiei de functionare in conditii de siguranta a lucrarii, precum si obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor pentru acumularea din Locusteni.
Sapte persoane amendate in judetul Hunedoara

In judetul Hunedoara au fost sanctionate contraventional de inspectorii Biroului de Inspectie Teritoriala a Apelor din cadrul Directiei Apelor “Jiu”, in septembrie a. c., sapte persoane fizice, deoarece nu au dus la indeplinire la termenele stabilite masurile dispuse anterior.

Sursa: Editie Speciala, Oltenia

Articolul precedentSeceta nu ne da pace
Articolul următorTeapa la deseuri

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente