Cu bicicleta printre nori

  0
  286

  Un arhitect din Bulgaria a propus piste suspendate pentru biciclistii din orasele aglomerate. Conceptul creat de Martin Angelov a castigat premiul intai in cadrul unei competitii internationale de idei pentru cele mai bune mijloace de transport alternative.cu bicicleta prin nori

  Pentru unii poate parea o idee fantezista. Pentru -multi ingineri, insa, planul unor piste de bicicleta suspendate este o solutie fezabila din punct de vedere tehnic, iar avantajele, in ceea ce priveste facilitarea transportului biciclistilor prin marile orase, sunt de necontestat.

  Toata povestea a inceput in vara anului 2008, cand bulgarul Martin Angelov s-a decis sa participe la o competitie internationala de arhitectura si urbanism cu tema „Mijloace de transport alternative pentru marile orase”.

  „Primul gand nebunesc care mi-a trecut prin cap a fost sa concep piste de biciclete -zburatoare-, folosind cabluri din otel si un sistem de ascensoare care sa nu aiba nevoie de electricitate pentru a functiona. Se pare ca planul meu a fost apreciat de juriu, din moment ce am ajuns in finala care-a avut loc la Londra, in luna februarie a anului 2009”, isi aminteste arhitectul Angelov.

  Traversarea obstacolelor din trafic

  Prezentarea detaliata a proiectului pentru pistele de bicicleta suspendate a castigat premiul intai.

  Deplasarile peste intersectiile aglomerate sau intre doua puncte bine definite sunt numai doua dintre aplicatiile ideii lui Angelov. Urci, te conectezi la o componenta de siguranta, traversezi locul cu probleme, te desprinzi din sistem si iti continui linistit calatoria.

  Pe stalpi stau cateva cabluri din otel si un suport capabil sa reziste la greutatea ansamblului bicicleta-ciclist.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.