Culturile agricole din judetul Gorj sunt salvate de ninsorile abundente

0
347

Ninsorile abundente din ultimele zile au si urmari pozitive. Vorbim despre agricultura din judetul Gorj care era la un pas de dezastru din cauza lipsei precipitatiilor. Acum, specialistii in domeniu spun ca producatorii agricoli se pot astepta la o cultura satisfacatoare pentru acest an.
culturi agricole
Culturile agricole din judetul Gorj sunt salvate de ninsorile abundente Vezi Galerie Articol
Gerul si lipsa ploilor sau a ninsorilor din ultimele luni puteau produce pagube in agricultura. O buna parte din culturi au fost la un pas de a fi distruse insa ninsorile au venit ca o mana cereasca.

„Importanta este zapada si indeosebi ploile cazute in ultima perioada. Acum, ce a ramas, sigur ca incearca sa isi refaca potentialul biologic si bineinteles ca noi vom sari in ajutor cu fertilizarea faziala si putem spune ca indreptam in mare parte situatia culturilor care sunt”, a precizat Traian Ghinoiu, inginer agronom.

Oamenii se bucura ca in plina criza economica macar investitia in agricultura nu se va duce pe apa sambetei.

Potrivit specialistilor, stratul de zapada protejeaza culturile si ajuta la formarea unei rezerve de apa in sol putand astfel sa fie asimilata mai usor si mai bine in culturile de grau, porumb si orz.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.