Cum ar arata lumea daca omenirea ar inceta sa mai existe

0
361

Bine ati venit pe planeta Pamant! Populatie: 0. Imaginile au fost realizate pentru a ilustra ce s-ar intampla daca toata populatia Pamantului ar inceta sa existe maine. Provocarea a fost aceea de a vedea care vor fi reminiscentele civilizatiei noastre.

Rezlutatele au fost uluitoare si au scos la iveala faptul ca nu vom lasa mai nimic in urma. In cateva sute de ani, urmele civilizatiei noastre moderne vor fi atat de distruse de vreme, coroziuni, cutremure, animale, insecte si bacterii, incat monumentele si hieroglifele civilizatiilor stravechi vor rezista mai bine decat cladirile moderne, cartile sau bazele de date electronice.

Daca un extraterestru ar vizita Pamantul ar putea crede ca ultima civilizatie de pe planeta a fost cea a egiptenilor. Prognoza profetica face parte din cercetare pentru un documentar TV, intitluat „Viata dupa oameni”. Si nu este vorba de ghicitori aici, documentarul se bazeaza pe expertiza si o cunoastere si intelegere foarte buna a istoriei.

„Luminile se vor stinge pe intreg Pamantul aproape instantaneu. Turbinele de vant vor fi ultimele care vor mai functiona, dar in cateva saptamani, toata planeta se va cufunda intr-o bezna totala”, a dezvaluit Gordon Masterton, principalul consilier al acestui proiect.

In 6 luni, zonele urbane vor fi repopulate de animale, iar in 20 de ani ursii si lupii vor fi lideri intre specii. Toate cladirile din lemn se vor prabusi, iar structurile din otel si beton vor incepe sa fie si ele afectate. In cele din urma, si cladirile din sticla se vor prabusi.

Cam in 100 de ani animalele mari vor prelua conducerea: cei 500.000 de elefanti africani se vor inmulti si vor ajunge la 10 milioane. Vacile si oile vor fi omorate de pradatori mai mari.

Cam toate dovezile existentei noastre vor disparea: carti, fotografii sau baze de date electronice. Pentru ca principalele conditii de pastrare presupun umiditate si temperaturi controlate, fara acestea totul va fi pierdut.

„Toate civilizatiile au povestile lor despre apocalipsa, dar noi suntem primii care, perfect constienti, ne semnam propria condamnare la moarte”, a declarat David Brin, astrofizician si scriitor.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.