Un scut uman impotriva ucigasilor de canguri

0
363

Activistii ecologisti se pregatesc sa devina un scut uman pentru a preveni uciderea a peste 400 de canguri in capitala Australiei intr-un macel care a atras condamnarea internationala.

Cangurii gri din estul continentului, vor fi adunati in tarcuri, impuscati cu sageti tranchilizante si omorati prin injectie dupa ce Guvernul Teritoriului Capitalei Australiene a refuzat ca ei sa fie reamplasati.

Contractorii vor fi gata in cateva zile pentru a le ucide pe marsupiale intr-o zona militara din nordul capitalei Canberra, pentru a proteja flora si fauna de pascut. Autoritatile au refuzat un plan alternativ de a-i muta pe canguri, citand sfaturile expertile ca ar fi inuman.

Pat O’Brien, presedintele Wildlife Protection Association of Australia, a declarat ca oamenii au fost deosebit de furiosi si ca protestatarii erau pregatiti sa fie arestati in fata gardurilor de inalta securitate ce inconjoara zona respectiva. „Vom bloca portile 24 de ore pe zi incepand de sambata, astfel incat sa nu poata intra la ei sa-i omoare. Sunt sigur ca vor fi oameni ce vor sta in fata pistoalelor cu tranchilizante”, a declarat presedintele asociatiei.

Grupul Viva! pentru protectia animalelor al lui Sir Paul McCartney, fostul Beatles, a deschis o petitie care cere autoritatilor sa reia in consideratie mutare cangurilor in alta zona a Australiei. Oamenii din 36 de tari au semnat petitia, ce se bazeaza pe o alta macelarire a 900 de canguri, din 2004, in aceeasi baza militara.

Ecologistii au acuzat Guvernul de ipocrizie, intrucat gestul autoritatilor se opune opozitiei verbale impotriva vanatorii de balene din Japonia.

Ministrul, un fost lider al miscarii conservatoare australiene, a declarat ca acest gest este benefic pentru natura, pe un termen lung, intrucat va proteja diverse tipuri de ierburi locale.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.