Cum sa ii faci cunostinta animalului de companie cu bebelusul nou nascut

Animalutele de casa sunt ca niste copii rasfatati, iar daca apare in familie un bebelus, ar putea sa creada ca sunt abandonati si vor deveni gelosi.cunostinata cu animalul de companie

Cainii si pisicile sunt foarte sensibili la orice schimbare a rutinei si a mediului inconjurator, asa ca trebuie pregatiti de aparitia copilului inainte ca acesta sa se nasca, spun psihologii.

Folositi cele 9 luni ramase pentru a rezolva orice problema de comportament si de ascultare a animalului. Ceea ce pareau infractiuni minore pana acum, precum saritul pe canapea sau pe invitati, va fi mult mai grav pentru bebe.

Duceti-va animalul la un control medical, pentru a va asigura ca nu are vreo boala sau paraziti. Tundeti-l si aranjati gherutele pentru a evita eventualele zgarieturi.

Aranjati camera sau mobila pentru copil din timp, cu tot cu ceva cosmetice, haine sau jucarii, pentru ca animalul sa se obisnuiasca cu mirosurile si cu noile elemente din casa. Folositi si un CD cu sunete de bebelus, ocazional, pentru a-l obisnui pe animal cu vocea de bebe.

Daca aveti in familie sau in prieteni copii, atunci urmariti cum se comporta animalul cu ei. Niciodata sa nu ii permiteti semnele de agresiune in prezenta lor.

Cand se naste bebelusul, rugati un membru al familiei sau un prieten sa aduca acasa de la spital o paturica sau o hainuta a copilului, pentru ca animalul sa se obisnuiasca cu mirosul. Pentru prima intalnire intre animal si bebe, cel mai bine este ca nou nascutul sa fie tinut in brate de tata, pentru ca animalul va dori sa o vada pe mamica mai intii. Odata cu adusul copilului, trebuie adusa si o noua jucarie pentru animalut, pentru a marca pozitiv evenimentul.

Se stie ca viitoarele mamici trebuie sa evite cutiutele cu nisip pentru pisic, intrucat in excrementele acestora pot exista niste paraziti care cauzeaza toxoplasmoza. Pentru adulti nu este periculoasa, insa pentru cei mici este extrem de grava. De preferat ar fi ca excrementele pisicii sa fie indepartate de tata, cu manusi de plastic. Cand apare copilul, nu trebuie sa fie lasat in apropierea cutiutei cu nisip, iar pisica nu trebuie sa aiba contact cu scutecele.

Dupa ce se naste bebe, trebuie sa va faceti timp doar pentru animal, in fiecare zi, chiar daca este un sfert de ora de mangaiat pe burtica sau de jucat. Acest lucru va indeparta gelozia animalului. Laudati orice comportament pozitiv fata de copil, iar animalul va retine ca bunele maniere ii aduc recompense.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *