Cum sa protejezi natura cu un efort minim – Ghidul ecologistului lenes

  0
  783
  Ghidul ecologistului lenes
  Ghidul ecologistului lenes

  Incalzirea globala, gaura din stratul de ozon si disparitia zilnica a hectare intregi de paduri te afecteaza in mod direct. De aceea nu trebuie sa ignori aceste fenomene si trebuie sa incerci sa devii putin mai prietenos cu mediul inconjurator.

  Daca uneori ti-e prea lene sa sortezi gunoiul sau sa scoti toate apara tele din priza cand pleci de acasa, acum nu mai ai nici o scuza. Iata cateva moda litati simple prin care poti sa ajuti la protejarea planetei fara a depune prea mult efort.

  Spala la rece

  Atunci cand iti speli hainele, 90% din energie se consuma pentru incalzirea apei. Solutia eco este de a-ti spala hainele la o temperatura scazuta. In acest mod vei reusi sa reduci consu mul de energie si sa economisesti bani, dar vei avea si haine curate.

  Cumpara produse locale

  Merele nu ar trebui sa calato reasca mii de kilometri pentru a ajunge in frigiderul tau.  Aceste produse

  nu sunt proaspete si transportul lor mareste canti tatea de gaze eliminate care provoaca efectul de sera. Asa ca, data viitoare cand mergi la cum paraturi, incearca sa alegi pro du se locale, care sunt mai proaspete si au mai multi nutrienti.

  Curata eco

  Sapunurile normale, detergentul de vase si cel de haine contin petrol si chimicale daunatoare pentru sanatatea ta, dar si pentru mediul inconjurator. Alternativele pe care ti le ofera piata produselor eco au mai multe avantaje decat crezi. Gandeste-te cat ulei s-ar economisi daca fiecare gospo dina ar inlocui numai un produs pe baza de petrol cu unul fabricat din plante.

  Fii bun cu pestisorii tai

  Daca te gandesti sa iti cumperi un pestisor, ia in considerare si impactul ecologic pe care il poate avea decizia ta. Pestii din magazinele de animale sunt adesea capturati folosind cianura, care este aruncata in apa pentru a-i ameti si a-i face sa pluteasca la suprafata. Majorita tea nu supravietuiesc, iar cianura dauneaza mediului marin, care este afectat deja si de schimbarile de clima. Vestea buna este ca exista si magazine care vand pesti nascuti in captivitate, alegerea perfecta pentru un ecologist in devenire.

  Printeaza in mod destept

  Daca trebuie neaparat sa prin tezi un document, asigura-te ca ai setat imprimanta sa printeze pe ambele parti ale foii, pentru a economisi hartie. In acest mod vei reusi sa economisesti si bani, dar si sa contribui la reducerea

  numarului de copaci care sunt taiati pentru a produce hartie.

  Incetineste

  Mai important decat tipul de masina pe care il conduci este felul in care conduci. Daca mergi cu viteza, accelerezi rapid si pui frana mereu, vei avea un consum mai mare de combustibil si influentezi negativ mediul inconjurator din cauza emisiilor de gaze ale masini. Asa ca incetineste putin, data viitoare, cand mergi cu masina.  In acest mod vei economisi bani si vei ajunge in siguranta acasa.

  Nu mai copia toate documentele

  Chiar ai nevoie de o copie

  dupa fiecare hartie pe care o primesti de la banca? Daca ai un calculator si internet, raspunsul este nu.

  Prin folosirea sistemului de tranzactii bancare online vei reusi sa iti organizezi con tabilitatea mai bine si veireduce

  cantitatea de hartie folosita.

  Aceasta alternativa te ajuta sa fii mai prietenos cu mediul inconjurator, dar si sa castigi timp, pentru ca nu vei mai sta la cozile interminabile de la banci.

  De asemenea, poti sustine pro tejarea naturii si prin ale gerea unui card

  eco, cum este cel de la Garanti Bank. Pentru fiecare client care isi face un astfel de card banca ofera 0,5% din valoa rea cumparaturilor organizatiei WWF pentru sprijinirea proiec telor ce vizeaza conservarea si protejarea mediului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.