Cum scapi de cartite si popandai, fara chimicale

Cum scapi de cartite si popandai, fara chimicale
Cum scapi de cartite si popandai, fara chimicale
Cum scapi de cartite si popandai, fara chimicale

Daca ai gradina este imposibil sa nu te fi intrebat cum scapi de cartite si popandai, daca se poate fara otravuri si chimicale. Exista o solutie perfecta care pune pe fuga cartitele si popandaii pentru ca aceste mamifere considera mirosul acestei substante atat de respingator incat vor pleca si nu se vor mai intoarce.

Inainte de a pune pe fuga aceste mamifere subterane, este bine sa stii ca in cazul cartitelor acestea nu afecteaza cu nimic culturile si radacinile plantelor din gradina. Cartitele nu mananca plante ci doar melci, larve si rame, iar movilitele de pamant pe care le scot din loc in loc deasupra sunt un pamant deosebit de fertil fiind amestecat cu resturi organice foarte bogate in azot. Din pacate movilele sunt inestetice si strica aspectul gradinii.

In plus tunelurile pe care le fac, care pot sa fie o problema pentru ca solul se poate prabusii in unele locuri sau pot produce urscarea unor plante, contribuie la aerisirea solului si previne astfel o gramada de posibili daunatori.

Citeste si: Legume in ghiveci. Cateva sfaturi

Popandaii sunt cei care fac stricaciuni in gradina pentru ca rod radacini. Movilele facute de popandai sunt diferite de cele facute de cartite, au de regula o gaura pe laterala, iar pamantul nu este atat de maruntit cum este cel din movilele facute de cartita.

Una peste alta intre cartite si popandai sunt diferente majore. Primele merita sa gradinareasca impreuna cu tine, pentru ca sunt folositoare, in timp ce popandaii trebuie pusi pe fuga. Si cartite si popandai sunt insa sensibili la aceleasi formule naturale, asa ca daca pleaca popandaii si ai cartite, vor pleca si ele.

Cea mai buna cale naturala care pune pe fuga si cartite si popandai este uleiul de ricin sau granulele de ricin. Uleiul de ricin nu face nici un rau cartitelor si nici popandailor, dar acestia nu suporta deloc mirosul si pleaca fara sa se mai uite inapoi (desi cartitele nu vad).

Citeste si: Solutii impotriva daunatorilor de gradina

Pune graunte de ricin in locurile unde ai indicii ca sunt galeriile, cel mai bine inainte de ploaie sau uda putin locul dupa ce le imprastii. Poti sa folosesti si ulei de ricin amestecat cu apa, in parti egala. Sunt suficiente cateva linguri in locurile unde exista indicii clare ca sunt cartite si popandai.

Citeste si: Plante sanitar – hreanul

Pune ricin doar pe trei laterale ale gradinii pentru a le lasa loc de fuga, pentru ca in caz contrar vor ramane blocate in gradina. Tratamentul se poate repeta de doua trei ori. Dupa ce utilizezi ricin o sa se vada miscare in gradina, asa ca daca identifici cuiburile poti actiona direct asupra lor. Nu te descuraja daca nu da rezultate maxime din prima inecrcare. Continua tratamentul cu ricin, singura conditie fiind aceeia ca la fiecare noua aplicare cantitatea de solutie de ulei de ricin sa fie mai mare si mai concentrata.

Cumpara ulei de ricin numai din farmacii. Orice alta solutie care contine ricin, din alte surse decat farmaciile este foarte toxica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *