Fermierii din Boghesti au invatat cum sa combata eroziunea solului

  0
  586
  Concurs de selectare a unei companii pentru elaborarea unui studiu privind eroziunea solului
  Fermierii din Boghesti au invatat cum sa combata eroziunea solului
  Fermierii din Boghesti au invatat cum sa combata eroziunea solului

  Fermierii si autoritatile locale din zona Boghesti-Tanasoaia au participat, ieri, la un simpozion organizat in Boghesti cu tema ,,Conservarea solului si protectia mediului impotriva eroziunii“. Actiunea a fost organizata de Camera Agricola Vrancea prin Camera Agricola Locala Boghesti in colaborare cu Centrul de Cercetare – Dezvoltare pentru Combaterea Eroziunii Solului Perieni, judetul Vaslui, Banca Transilvania, Agentia de Protectie a Mediului si firma Purina Furage.

  In cadrul simpozionului, fermierilor le-au fost prezentate bunele practici agricole si zootehnice, metode de combatere a eroziunii solului in zona Boghesti si Tanasoaia, unde sunt probleme deosebite din cauza greselilor de aplicare a lucrarilor agricole si a ingrasamintelor chimice. A fost subliniata obligativitatea realizarii platformelor de gunoi de grajd rezultat din dejectiile din exploatatiile zootehnice. De asemenea, fermie-rilor prezenti le-au fost prezentate modalitatile de accesare a unor proiecte din fonduri europene pentru impadurirea terenurilor degradate sau pentru crearea unor liziere de protectie in jurul exploatatiilor agricole impotriva vanturilor, zapezilor, dar si pentru stabilizarea terenurilor in panta.
  Nu in ultimul rand, au fost prezentate ratii furajere si furaje necesare in alimentatia animalelor, de firma prezenta la eveniment. Simpozionul a fost sustinut de conducerea Camerei Agricole, respectiv directorul Neculai Pupaza, directorul adjunct Eugen Cristea, inginerul Mariana Chirila de la Camera Locala Boghesti, reprezentantul Centrului de Cercetare – Dezvoltare pentru Combaterea Eroziunii Solului Perieni, reprezentantul APM, Valentina Fodolica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.