Cum va arata Romania de maine?

O tara cu diferente mari intre saraci si bogati, economie secatuita, pamanturi sterpe, popor imbatranit sau din contra o tara prospera dinamica din punct de vedere economic si echitabila din punct de vedere social? Raspunsul va putea fi aflat peste 20 de ani, cand se va sti daca a functionat Strategia de Dezvoltare Durabila, un document crucial pentru viitorul tarii.

Conceptul de dezvoltare durabila a luat nastere in urma cu aproximativ 30 de ani, ca raspuns la aparitia problemelor de mediu si a crizei resurselor naturale, in special a celor legate de energie, si se refera la acoperirea necesitatilor actualei generatii fara a compromite sansele celor viitoare in a-si satisface propriile nevoi.

Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila urmeaza sa fie finalizata si prezentata Comisiei Europene pana la sfarsitul anului 2008. Aceasta va contine obiective-tinta, masuri de implementare si evaluarea surselor de finantare realiste la orizontul anilor 2013, 2020 si 2030.

Despre cele doua posibile scenarii privind viitorul Romaniei au discutat Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, si Attila Korodi, ministrul Mediului, invitati in emisiunea Fara Frontiere.

Sursa: TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *