Conflictul dintre Guvern, pe de o parte, si Comisia Europeana si populatie, de cealalta parte, va continua si anul acesta cu o posibila mica schimbare de filosofie din partea conducatorilor Romaniei.

Guvernul Tariceanu are termen pina la sfirsitul lunii februarie sa schimbe nivelurile taxei de prima inmatriculare. E greu de crezut ca acest lucru se va intimpla, chiar daca executivul european a avertizat ca va da Romania in judecata pentru incalcarea Tratatului de aderare. Europenii s-au prins inca din 2006 ca aceasta taxa este “dedicata” masinilor cumparate de romani din celelalte tari membre, insa guvernantii, indiferent de culoarea politica, au tinut cu dintii de aceasta taxa.

De taxa auto nu vom scapa. Mai intii, bugetul prevede ca statul va avea venituri din taxa auto in 2008, e drept, mai mici decit anul trecut si de-aici o posibila scadere a nivelurilor taxei. Al doilea semn ca autoritatile nu au de gind sa indeparteze taxa este acela ca in prezent Ministerul Finantelor lucreaza cu cel al Mediului la schimbarea numelui taxei de inmatriculare, in asa fel incit aceasta sa lase impresia ca este o taxa de protectie a mediului. Miscarea nu este deloc intimplatoare, pentru ca, in acel moment, Comisiei Europene ii va fi mult mai greu sa se pronunte impotriva unei masuri de protectie a mediului, obiectiv foarte important in politica UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here