Investitiile pentru dezvoltarea energiilor nepoluante au depasit 100 miliarde de dolari in 2007

0
350

Investitiile noi in sectoarele de productie de energie nepoluanta, precum cel al energiei eoliene sau solare, au crescut cu 35% in anul 2007 si au depasit 117 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu al firmei de cercetare New Energy Finance. Valoarea investitiilor noi pentru dezvoltarea energiilor nepoluante s-au plasat, in anii 2005 si 2004, la 54,6 miliarde de dolari si, respectiv, 28,6 miliarde de dolari.

In anul 2007, sectorul energiei eoliene a atras 24,8 miliarde de dolari, multe dintre initiativele in acest sens fiind concentrate in Asia. Valoarea proiectelor noi de investitii care implica productia de energie din biomasa si deseuri a crescut cu 51%, la 7,1 miliarde de dolari, cea mai importanta crestere fiind inregistrata in China. De asemenea, sectorul biocombustibililor a atras un volum mare de investitii, respectiv 14,5 miliarde de dolari.(Mediafax)

Pe de alta parte, fondurile atrase de producatorii de energie nepoluanta pe pietele de capital au crescut cu 80% fata de anul precedent, cea mai mare parte a avansului fiind un rezultat al listarii Iberdrola Renovables, divizia de energie regenerabila a companiei spaniole de utilitati Iberdrola

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.